Ingredienser
Ratatouillefylte tomater
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Tomater fylt med ratatouille og gratinert med ost i ovnen er en smakfull, god og spennende smårett eller forrett. Server de fylte tomatene også som tilbehør til middagen.
Fremgangsmåte
- Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Sett dem opp-ned slik at væsken får renne godt ut.
- Stek de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne. De skal bli møre, men ikke for myke. Rør hele tiden.
- Finhakk innmaten av tomatene og ha oppi pannen til slutt. Smak til med salt og pepper. Fyll den ferdige ratatouillen over i de uthulte tomatene.
- Strø over ost og stek dem i ovn på 180°C i 5-6 minutter til osten har smeltet.
- De fylte tomatene serveres gjerne som en egen rett med gjærbakst til eller som tilbehør.