Ingredienser
Klar grønnsaksuppe
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Supper med rotgrønnsaker smaker spesielt godt når det er litt kjølig i været. Her kan du bruke de grønnsakene du liker best, og tilsetter du poteter i terninger, blir det nesten som en lapskaus. Her har vi i tillegg til rotgrønnsaker tilsatt litt brokkolini, og suppen er både glutenfri og laktosefri.
Fremgangsmåte
- Rens og skjær grønnsakene i terninger.
- Brokkolien deles i små buketter og stilken skjæres i terninger.
- Varm buljongen i en kjele.
- Fres løk, sellerirot og gulrøtter lett i olje og ha i kjelen. La det koke i 5 minutter.
- Ha i brokkolinien og kok videre til alt er mørt, 3-4 minutter.
- Tilsett maiskorn i siste kokeminutt.
- Smak til med salt og pepper.
- Dryss over finhakket kruspersille ved servering.