Løkpai med karve

Løk egner seg ypperlig som fyll i pai. Den gir en helt herlig smak til paien, her sammen med spennende karve. Server paien nylaget med en deilig tomatsalat til.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paideig

  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll

  • 6 rødløk
  • 2 ss smør
  • 1,5 dl crème fraîche lett, 18 %
  • 2 eggeplomme
  • 1 ts salt
  • nykvernet pepper
  • 1 eggehvite
  • 1,5 ts karve

Fremgangsmåte

Bland alt til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin.

Trykk deigen ut i en paiform og sett den kjølig i ca. 30 minutter.

Skrell og skjær løken i tynne skiver, og stek den i smør på svak varme til den er blank og myk.

Avkjøl løken litt.

Prikk bunnen med en gaffel og forstek den midt i ovnen på 250°C i 5-10 minutter. Avkjøl.

Legg løken i paibunnen.

Bland sammen crème fraîche, eggeplommer, karve, salt og pepper.

Pisk eggehviten stiv og vend den inn i eggeblandingen.

Fordel røren over løken.

Stek paien midt i ovnen på 200°C i ca. 30 minutter.

Det smaker kjempegodt med en tomatsalat til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook