Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør til alt er blandet. Tilsett evt. mer vann.

    Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform. Prikk deigen med en gaffel og la den hvile i kjøleskap i 15 minutter.

    Forstek paien ved 225°C i ca. 10 minutter.

    Rens og skjær løk i skiver. Rens purren godt og skjær den i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk.

    Fres grønnsakene i en varm panne med litt olje i 3-4 minutter.

    Skjær tomatene i skiver og kokt skinke i strimler.

    Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper. Fordel løk og skinke i paiskallet og legg over tomatskiver. Hell på eggeblandingen og strø over ost.

    Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Paideig:
  • 60 g myk margarin
  • 2 dl grovbakstmel
  • 100 g cottage cheese
  • 1 ss vann
  • Fyll:
  • 1 stk løk
  • 1 stk purre
  • 5 stk tomat
  • 100 g kokt skinke
  • 3 stk egg
  • ½ dl kesam original
  • 1 dl lettmelk
  • 1 båt hvitløk
  • ½ ts salt
  • nykvernet pepper
  • 2 ss revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør til alt er blandet. Tilsett evt. mer vann.

    Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform. Prikk deigen med en gaffel og la den hvile i kjøleskap i 15 minutter.

    Forstek paien ved 225°C i ca. 10 minutter.

    Rens og skjær løk i skiver. Rens purren godt og skjær den i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk.

    Fres grønnsakene i en varm panne med litt olje i 3-4 minutter.

    Skjær tomatene i skiver og kokt skinke i strimler.

    Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper. Fordel løk og skinke i paiskallet og legg over tomatskiver. Hell på eggeblandingen og strø over ost.

    Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet.