Lys lapskaus

Lapskaus er en klassiker som alltid slår an. Enten som middag med familien, men også som festmat til mange gjester. Poteter, gulrøtter og løk er et "must" i lapskaus, men du kan variere med sellerirot og purre i tillegg.
Over 60 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 l vann
  • 2 kjøttbuljongterning
  • 1 ts salt
  • 1,5 kg bankekjøtt av storfe
  • 3 gulrot
  • 1 kålrot
  • 1 persillerot
  • 10 potet
  • 1 løk
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • smak til med salt og pepper
  • ev. maizena til jevning

Fremgangsmåte

Kok opp vann, buljongterninger og salt i en kjele. Vask kjøttet i kaldt vann og legg det i. Kok opp og skum av. La kjøttet trekke under lokk på svak varme i ca. 1 time.

Skrell grønnsakene og potetene. Skjær gulrøtter i skiver og resten i terninger. Hold av litt kruspersille til pynt. Bind sammen resten av kruspersillen og det grønne av persilleroten (om du har det) til en suppekvast.

Ta opp kjøttet og skjær det i terninger. Legg kjøttet sammen med grønnsaker, poteter og kruspersille i kjelen.

Kok lapskausen i 20-30 minutter eller til kjøtt og grønnsaker er mørt. Smak til med salt og pepper. Ta opp suppekvasten.

Dryss over grovhakket kruspersille og server lapskausen med flatbrød og rørte tyttebær.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 19
Legg til på Min side
Del på Facebook