Blomkålsuppe

Mammas blomkålsuppe

Ingenting er som mammas hjemmelagde blomkålsuppe! Denne kan vi i alle fall gå god for.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 l vann
  • 1 ts salt
  • 1 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 ts malt muskat
  • 1 stort egg
  • 2 ss matfløte
  • 2 ts buljongpulver eller 1 buljongterning
  • pepper valgfritt

Fremgangsmåte

  1. Del blomkålen i store biter og kok den mør i vann med salt. 
  2. Lag jevning av margarin og mel og spe med blomkålkraften. La det koke i ca. 4 minutter.
  3. Tilsett matfløte og muskat og gi suppen et nytt oppkok.
  4. Visp sammen egget og 2 ss matfløte i en liten bolle og hell blandingen i den kokende suppen under kraftig visping. 
  5. Ha blomkålen over i suppen og tilsett buljongpulveret. Start gjerne med en teskje og smak til etter hvert for at suppen ikke skal bli for salt. 
  6. Stavmiks suppen. Her kan du velge å stavmikse noen få sekunder om du ønsker en suppe med hele biter av blomkål, eller stavmikse den helt glatt. 
  7. Ha gjerne noen friske urter og litt nykvernet pepper over. Server! 
Del på Facebook