Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Ha oljen i en stekepanne med avtagbart håndtak og la løk og hvitløk surre over middels varme til den blir blank, ca. 2 minutter.

    Tilsett potetterninger og hakket grønnkål og la det surre videre i 5 minutter.

    Pisk eggene lett og tilsett cottage cheese, salt og pepper.

    Hell blandingen over grønnsakene og potetene i pannen. Rør rundt, slik at grønnsakene fordeler seg jevnt i pannen.

    Sett pannen inn i ovnen og stek omeletten på 200°C til den har stivnet, ca. 15 minutter.

    Bruk en stekepanne som du kan ta av håndtaket på - den skal nemlig inn i stekeovnen. Har du ikke en slik panne, kan du helle blandingen over i en ildfast form når egg- og cottage cheese-blandingen tilsettes.

    Du kan også la pannen stå på svak varme på platen til eggemassen har stivnet.

    Server om eletten med godt, grovt brød.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk egg
  • 1 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 stk løk - finhakket
  • 200 g hakket grønnkål
  • 2 stk kokt potet i terninger
  • 3 ss cottage cheese
  • salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Ha oljen i en stekepanne med avtagbart håndtak og la løk og hvitløk surre over middels varme til den blir blank, ca. 2 minutter.

    Tilsett potetterninger og hakket grønnkål og la det surre videre i 5 minutter.

    Pisk eggene lett og tilsett cottage cheese, salt og pepper.

    Hell blandingen over grønnsakene og potetene i pannen. Rør rundt, slik at grønnsakene fordeler seg jevnt i pannen.

    Sett pannen inn i ovnen og stek omeletten på 200°C til den har stivnet, ca. 15 minutter.

    Bruk en stekepanne som du kan ta av håndtaket på - den skal nemlig inn i stekeovnen. Har du ikke en slik panne, kan du helle blandingen over i en ildfast form når egg- og cottage cheese-blandingen tilsettes.

    Du kan også la pannen stå på svak varme på platen til eggemassen har stivnet.

    Server om eletten med godt, grovt brød.