Ingredienser
Middagssalat med gulrøtter og kikerter
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Gulrøttene spiller hovedrollen i denne nydelige salaten med smak av chili, mynte og bladpersille. Server den gjerne som en egen rett eller som tilbehør til middag. Her kan du bruke grillede gulrøtter.
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Vask og tørk gulrøttene. Del dem i 2 på langs og deretter i grove biter.
- Bland dem med olivenolje, chilipulver og litt salt og pepper og fordel dem utover på et stekebrett.
- Bak gulrøttene nesten møre i oven i 25- 30 minutter. Gulrøttene kan gjerne gi litt tyggemotstand. Du kan også bruke grillede gulrøtter.
-
Hell vannet av kikertene og skyll dem godt under rennende kaldt vann. La de dryppe godt av.
Bland dem med spisskummen og rist dem i en tørr stekepanne (da blir de ekstra sprø) eller legg dem sammen med gulrøttene de 15 siste minuttene i ovnen.
-
Vask og tørk vårløk og skjær dem i tynne skiver.
- Finhakk persille og mynte.
- Smuldre fetaost i biter.
- Bland alle ingrediensene forsiktig og legg på et fat. Dryss over urter og tranebær.
- Server salaten med noen dråper god olivenolje og eddik.
Grovhakkede mandler eller valnøtter er nydelig i denne salaten.
I stedet for å bake gulrøttene, kan du grille dem.