Middelhavsgryte med tomater, gulrøtter og poteter

Lettvint og kjempegod gryterett med masse deilige grønnsaker i. Vi har her tilsatt litt torsk i terninger, men du kan gjerne droppe den, om du ønsker det.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 hakket løk
  • 2 båt hvitløk - hakket
  • 4 potet i biter
  • 2 gulrot - skrellet og skåret i skiver
  • 3 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • finhakket frisk timian
  • 1 grønnsakbuljong (terning)
  • salt og pepper
  • 1 rød chili - renset for frø og hinner
  • 500 g torskefilet eller annen hvit fisk

Fremgangsmåte

Finhakk løk og hvitløk og surr det i olje. Tilsett poteter, gulrot og stilkselleri og la det steke med noen minutter uten at det tar farge.

Hell på tomater, og la det koke til grønnsakene er knapt møre.

Tilsett buljongterningen.

Smak til med finhakket rød chili, timian, salt og pepper.

Tørk fisken godt og del den i terninger.

Legg fisken i gryten og la den trekke med til den er ferdig, ca. 5 minutter. Om du ønsker kan du tilsette noen reker.

Server gryten med godt brød og kanskje noen hakkede urter til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 14
Legg til på Min side
Del på Facebook