Ingredienser
Myntepoteter med tzatziki
20-40 min
1 av 5 om dagen
De aller første norske potetene som kommer rundt St. Hans - nypotetene - nyter vi gjerne kokt som de er. Men hvorfor ikke med en frisk tzatziki til? Verdens beste tilbehør til sommerens grillmat.
Fremgangsmåte
- Skrubb potetene helt rene for jord.
- Kok opp vann med salt og myntestilker.
- Legg i potetene og kok dem til de er akkurat møre - 10 - 15 minutter (om potetene er relativt små).
- Hell kokevannet fra og damp potetene godt.
- Tilsett smør og hakket mynte og rør om så potetene blir blanke og delikate.
- Skyll og tørk agurken og riv den grovt. Ha den i en sil så væsken renner av og klem ut så mye væske som mulig. Rør sammen agurk, yoghurt, hvitløk, eddik og mynte og smak til med en anelse salt.
- Server myntepotetene nykokte med tzatziki som en liten snacks eller som tilbehør til grillmat.
Ved å bruke matyoghurt i stedet for yoghurt naturell i tzatzikien, slipper du å sile den før bruk.