Ingredienser
Ovnsbakt grønnsaksomelett
20-40 min
En omelett med masse mat i som sammen med en salat er et fullgodt middagsalternativ. Her har vi dandert grønnsaker som et fjes i omeletten for å gjøre den ekstra barnevennlig.
Fremgangsmåte
- Varm ovnen til 190°C.
- Rens og knus hvitløk. Skrell mandelpoteter og løk, og del paprika i to og rens den for frø og hinner.
- Skjær poteter, løk, squash og paprika i terninger.
- Fres potet- og løkterningene i litt olje i 3-4 minutter. Tilsett resten av grønnsakene og fres videre et par minutter.
- Visp sammen egg, rømme og melk og bland inn grønnsaksterningene.
- Hell blandingen over i en smurt ildfast form eller en smurt tett kakeform. Dryss revet ost på toppen.
- Bak omeletten i ca. 30 minutter til eggeblandingen har stivnet.
- Skjær omeletten i "kakestykker" og server den enten lun eller kald med godt brød og en salat til.