Ingredienser
Ovnsbakte blomkålbiffer
20-40 min
1 av 5 om dagen
Dette er en enkel blomkålrett som garantert vil falle i smak. Du kan gjerne servere den som en egen rett eller til sommermiddagen. Blomkålbiffer er lette å lage og lette å like.
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Bland olje, revet parmesan, krydder, finhakket hvitløk og pepper i en liten bolle. Om du ønsker kan du ha mer krydder i oljen.
- Ha et bakepapir på en bakeplate.
- Fjern bladene fra bunnen av blomkålen. Skjær blomkålen i to. Skjær deretter fine skiver på 2 cm. Du får gjerne 4 fine skiver av et blomkålhode. Legg blomkålbiffene og evt. de små bitene du får, på bakeplaten.
- Pensle godt med oljeblandingen.
- Bak blomkålbiffene i ovnen. De skal være knapt møre.
- Ta bakebrettet ut og dryss finrevet hvitost over. Bak videre til osten har smeltet og fått en fin gylden farge.
- Dryss over finhakket persille og server dem nylaget.
Du ka bytte parmesan med en god norsk hardost.