Ingredienser
Ovnsbakte sellerirotterninger med tyttebær og erter
20-40 min
Dette er nydelig garnityr til lammesteken og andre kjøttmiddager. Lag en stor porsjon. Bakt sellerirot er anvendelig, også nydelig i salater.
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Rens og skrell selleriroten. Bruk gjerne en potetskreller når du skreller sellerirot, eller en skarp kniv. Skjær selleriroten i grove terninger.
- Legg terningene utover en stekeplate med et bakepapir. Vend dem i oljen. Ha på litt salt og pepper og bak i 15-20 minutter. Vend på dem etter 8-10 minutter slik at til de får gylden farge og stekeskorpe på alle kanter. De skal ikke bli brent.
- Ha på rosmarin i de siste 5 minuttene. Om du ikke har frisk så bruk 1 ts tørket rosmarin.
- Terningene er ferdig når de er møre.
- Skyll ertene i kokende vann. Tin tyttebær.
- Bland erter og tyttebær forsiktig med sellerirotterningene. Det gir fin smak og farge.
- Dryss over finhakket persille og et lite dryss av flaksalt.
- Server til lammestek eller som en egen liten salat.
Bakte sellerirotterninger kan gjerne serveres som de er uten å blande med noe annet enn rosmarin.