Ingredienser
Pasta med brokkoli
                                
                                20-40 min
                            
                            
                                
                                1 av 5 om dagen
                            
                    En enkel, rask og kjempegod pastarett med brokkoli og med smaker fra hvitløk, parmesan og valnøtter. God og rimelig middag.
Fremgangsmåte
- Kok pasta som angitt på pakken. Ta vare på pastavannet.
 - Del brokkolien i buketter og stilken i staver.
 - Legg brokkolien i en sikt og ha den over pastavannet. La brokkolien dampe over pastaen.
 - Ta ut fine brokkolibuketter til topping etter ett par minutter. Sett til side.
 - La resten av brokkolien dampe til den er mør. Ha den i en bolle.
 - Mos med en stavmikser sammen med matfløte og litt av pastavannet.
 - Bland inn knust hvitløk og halvparten av osten. Smak til med salt og pepper.
 - Ha brokkolisausen over pastaen. Varm opp om nødvendig.
 - Dryss finhakket valnøtter, persille og resten av osten over og server.
 
Matfløten kan fint erstattes med havremelk ved behov. Og parmesan kan byttes med en god norsk hardost.