Pølse i vaffel

Gjør som Østfold; spis pølse i vaffel. Vi har her laget potetvafler - med hjemmelaget guacamole på for å gjøre de litt "grønne". Noen spiser pølse i vaffel med ketchup og sennep, mens andre bruker syltetøy. I bl.a. Mellerud kommune i Sverige brukes også potetmos og agurkmiks som tilbehør. NB. Potetvaflene smaker også kjempegodt uten pølser.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 egg
  • 4 dl lettmelk
  • 1 dl soyaolje
  • 150 g sammalt hvete, fin
  • 100 g hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 2 kokt, grovrevet potet - store

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til en glatt røre.

La røren svelle i minst 20 minutter.

Stek vafler i smurt vaffeljern til de er gylne.

Legg vaflene på rist til avkjøling.

Av denne porsjonen får du 8-10 vaffelplater.

 

Hjemmelaget guacamole

Sist oppdatert 4. januar 2018
Liker 61
Legg til på Min side
Del på Facebook