Potet-og purresuppe

Potet-og purresuppe

En mild og kremet grønnsakssuppe som metter godt. Bønnene gir ekstra næring og en fin konsistens.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 ss rapsolje eller olivenolje
  • 2 store purre
  • 1 kg melne potet
  • 1 boks (380 gram) hvite bønner
  • vann
  • 2 g buljongterning

Fremgangsmåte

  1. Skyll purren godt for å fjerne jord, og skjær i tynne skiver. Skrell potetene og kutt dem i små terninger.
  2. Varm olje på middels varme  en stor gryte. Stek purreløken i ca. 5 minutter til den blir myk.
  3. Tilsett poteter, vann og buljong. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i ca. 15 minutter, eller til potetene er helt møre.
  4. Hell av laken på bønnene, og skyll godt.
  5. Tilsett hvite bønner i suppen og kjør den glatt med en stavmikser eller blender.
  6. Tilsett melk og kok opp.
  7. Server gjerne med grovt brød eller flatbrød.
Del på Facebook