Rabarbrapai

Rabarbrapai med vaniljekrem

En kjempegod pai med frisk rabarbra og deilig vaniljekrem som kan serveres både som dessert og som kake. Vanedannende!
40-60 min

Ingrediensliste

Paideig

  • 150 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 1 eggeplomme
  • 6 ss kaldt vann

Fyll

  • 350 g rabarbra
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl sukker
  • 500 ml ferdig vaniljekrem (1 boks)

Fremgangsmåte

  1. Smuldre sammen smør, mel og sukker raskt i en foodprosessor. Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens. Om deigen fortsatt virker veldig tørr, spe på med litt mer vann. 
  2. Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time. 
  3. Kjevle ut deigen og kle formen.
  4. Prikle skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter. 
  5. Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i 2-3 cm. lange biter og ha den i en bolle. 
  6. Dryss potetmel over rabrarbraen og bland.
  7. Ha vaniljekrem i bunnen før rabarbraen legges over. 
  8. Ha rabarbraen over vaniljekremen og dryss over sukkeret. 
  9. Stek paien ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.
Rabarbrapai
Del på Facebook