Risotto med kantarell
Risotto med kantarell er en ekte høstfavoritt. Du kan bruke kantarell, steinsopp eller andre type sopper. Servér den som en deilig vegetarrett, eller med stekt kylling eller laks på toppen. Perfekt både til hverdags og helg!
40-60 min
1 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og ha oppi buljongterningene (se på pakken for riktig antall terninger).
- Rens kantarellen og kutt eller riv i medium store biter.
- Ha kantarellen i en bred kasserolle. Stek på medium høy varme med litt olje og en klype salt og pepper. Stek til soppen får en gyllen stekeskorpe (ca. 5-10 minutter). Ta ut ca halvparten av soppen og spar til topping.
- Skjær løk i små terninger og ha i pannen med kantarellen. Ha i litt mer olje om det trengs. Stek i 3-4 minutter.
- Press oppi hvitløken og rør rundt. Pass på så hvitløken ikke svir seg.
- Tilsett risen og rør i 1-2 minutter til riskornene er blanke.
- Ha ca 1 dl. utvannet buljong oppi risottoen mens du rører. La risen absorbere væsken før du tilsetter 1 dl. til. Fortsett slik mens du rører til risen er gjennomkokt og sausen er tykk. Dette tar minst 20 minutter. Ha oppi mer vann ved behov, det kan hende at det trengs noen desiliter mer væske for å få risottoen ferdig.
- Ha oppi finhakkede urter underveis i kokingen.
- Når risottoen er ferdigkokt, rør inn parmesan.
- Smak til med salt, pepper og evt. litt sitronsaft.
Tips:
Du kan bruke byggryn i stedet for risottoris for en fullkornsvariant.
Du kan bruke byggryn i stedet for risottoris for en fullkornsvariant.