Rødløk i solbærsirup

Rødløk i solbærsirup

Rødløk i sirup er et smakfullt og balansert tilbehør som passer godt til juleklassikere som ribbe og and. Den sødmefulle og syrlige smaken gir en fin kontrast til de rike hovedrettene og gjør julemiddagen ekstra spesiell. Enkel å lage og alltid populær på bordet!
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell rødløken og skjær den i tynne skiver, helst i halvmåneform.

  2. Varm smør eller olje i en stor panne på middels varme. Tilsett løkskivene og en klype salt. Stek i 5–7 minutter, rør jevnlig til løken begynner å bli myk og lett gyllen.

  3. Dryss over brunt sukker og rør godt til sukkeret smelter og løken begynner å karamellisere.

  4. Hell over rødvinseddikog vann, og rør godt. La løken småkoke på lav varme i 10–15 minutter, til den blir myk og sirupen har tyknet.

  5. Tilsett fersk timian om ønskelig, og smak til med salt og pepper om nødvendig.
Del på Facebook