Rosenkålfrittata

Rosenlkålfrittata er omelett med rosenkål, løk, tomater og pinjekjerner og med revet parmesan på toppen. Passer bra som middag eller til kvelds, og er spennende på tapasbordet eller i lunjboksen på skole eller jobb.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 300 g rosenkål
  • 2 finhakket sjalottløk
  • 2 tomat i tynne båter
  • 3 ss pinjekjerner
  • 6 egg
  • 2 ss revet parmesan
  • salt og pepper
  • 1 ss olje til steking

Fremgangsmåte

Rens rosenkålen og kok den i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Hell kokevannet av og la kålen renne godt av. Bland den med sjalottløk og pinjekjerner. Fres blandingen i litt olje i 2-3 minutter. Rør inn tomatbåtene.

Visp sammen egg og ost og smak til med salt og pepper. Hell eggemassen over grønnsakene i stekepannen. Rør forsiktig så eggemassen fordeler seg jevnt med grønnsakene. Stek omeletten på middels varme til den er fast på undersiden.

Sett i mellomtiden på sterk overvarme i stekeovnen og plasser hele stekepannen inn og stek omeletten til den er pent brunt på toppen.

Server omeletten nylaget, gjerne med godt brød og smør til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook