Ingredienser
Røsti med timian
                                
                                20-40 min
                            
                    Mange sveitsere ser på røsti som en slags nasjonalrett. Nå til dags brukes røsti stort sett som tilbehør til andre retter, mens vi foreslår den her som en liten egen rett med rømme og spekeskinke til.
Fremgangsmåte
- Skrell og grovriv potetene. La potetene ligge på kjøkkenpapir og klem ut så mye væske som mulig. Ha de revne potetene over i en bolle.
- Bland inn revet ost, salt, potetmel og hakket frisk timian. Gressløk kan også brukes.
- Varm smør i en stekepanne. Fordel potetblandingen utover i pannen og klem ut til en stor, flat kake. La den steke over moderat varme til røstien er gyllenbrun og sprøstekt. Vend den ved hjelp av et stort lokk eller en flat tallerken og la den steke ferdig.
- Legg røstien på et stort fat.
- Anrett ruccula, rødløk, spekeskinke og rømme over og server straks.