Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær eller riv brød i små terninger. Stekes til de er gylne og sprø i stekepanne med olje.

    Skrell og skjær rødbeter og kålrot i terninger på 2x2 cm. Legg i ildfast form og ha over 3 ss olje og litt flaksalt.

    Bakes i ovnen på 200°C i 10 minutter eller til rotgrønnsakene er møre.

    Legg grønnsakene over på serveringsfat og riv over osten. Ha på krutongene.

    Pynt med frisk timian og topp salaten med litt olje og nykvernet pepper.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 250 g rødbete
  • 250 g kålrot
  • 100 g chevre (hvit geitost)
  • 40 g brødkrutonger
  • frisk timian
  • rapsolje eller olivenolje
  • flaksalt
  • nykvernet pepper
  • Brødkrutonger:
  • 1 skive landbrød (helst gårsdagens)
  • 2 ss smaksnøytral olje

Fremgangsmåte

  • Skjær eller riv brød i små terninger. Stekes til de er gylne og sprø i stekepanne med olje.

    Skrell og skjær rødbeter og kålrot i terninger på 2x2 cm. Legg i ildfast form og ha over 3 ss olje og litt flaksalt.

    Bakes i ovnen på 200°C i 10 minutter eller til rotgrønnsakene er møre.

    Legg grønnsakene over på serveringsfat og riv over osten. Ha på krutongene.

    Pynt med frisk timian og topp salaten med litt olje og nykvernet pepper.