Ingredienser
Sellerirot-fries
20-40 min
Fries som er laget av sellerirot blir helt nydelig på smak. Det er enkelt å lage og passer som snacks eller tilbehør til middagen.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 grader.
- Vask og rens en passe stor sellerirot.
- Skjær skallet av selleriroten.
- Kutt den opp i strimler på størrelse med pommes frites.
- Ha friesen i en pose og hell over olje, 2 ts salt og litt grovmalt pepper.
- Rist posen godt slik at alt blander seg.
- Ha friesen utover på et stekebrett med bakepapir.
- Stekes på 220 g midt i ovnen i ca. 20 minutter. Bruk varmluft.
- Etter 10 minutter kan du ta brettet ut og vende litt rundt på friesen så det får fin farge på alle sider.
- Server som pommes frites, som tilbehør til middag eller som en egen snacks.
Fries av sellerirot er nydelig med tzatziki til.