Sitronbrød med ost og skinke på hvit fjøl

Sitronbrød med ost og skinke

Fylt, deilig brød med frisk smak av sitron som er supert å servere til suppe, gryterett eller til salat. Brødet er best nystekt, men klan også fryses og varmes litt før servering.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 6 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • revet skall av 3 sitroner
  • 2 ts salt
  • 14 dl hvetemel
  • 10 skiver hvitost
  • 10 skiver kokt skinke
  • 1 sammenpisket egg til pensling
  • karve eller sesamfrø

Fremgangsmåte

Smuldre gjær i en kjøkkenmaskin og hell på lunkent vann og olje. Tilsett sitronskall og salt. Elt inn mel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La den heve under plast i ca. 1 time.

Kna deigen lett på bakebordet og del den i to store boller. La dem hvile i 5 minutter.

Kjevle ut en bolle om gangen til et rektangel. Legg på skinke og osteskiver. Rull sammen og knip igjen i endene slik at ikke osten renner ut. Legg brødene i smurte avlange former eller på bakepapir og etterhev i ca. 1 time.

Pensle med sammenpisket egg, strø på f.eks. karve eller sesamfrø og stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca. 35 minutter.

Avkjøl på rist.

Del på Facebook