Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. 1/2 cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.

     

    Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen:  Kok couscousen som angitt på pakken. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.

     

    Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.

     

    Server med østerssaus og frisk koriander.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk aubergine
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss olivenolje
  • 4 ss revet parmesan
  • Fyll:
  • 40 g couscous
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk løk
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 1 stk rød paprika i terninger
  • 10 stk frisk sjampinjong i små båter
  • 1 stk gul squash i terninger
  • ½ boks hermetiske tomater
  • 1 ss finhakket rød chili
  • smak til med salt og pepper
  • 3 ss finhakket frisk koriander - eller noen hele blader til pynt
  • 4 ss østerssaus (oyster sauce)

Fremgangsmåte

  • Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. 1/2 cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.

     

    Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen:  Kok couscousen som angitt på pakken. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.

     

    Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.

     

    Server med østerssaus og frisk koriander.