Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Kok opp alt unntatt kirsebærene, avkjøl laken og hell den kald over kirsebærene. La det stå til dagen etter. Sil laken fra, kok den opp, avkjøl og hell den igjen over kirsebærene. La det stå til dagen etter. Kok opp laken ennå en gang, tilsett kirsebærene og gi dem et oppkok i laken.

     

    Fyll kirsebærene med laken på krukke eller glass. Oppbevares kjølig. Kirsebærene er lekkert tilbehør til vilt og annet stekt kjøtt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg kirsebær
  • 3 dl eddik, 7 %
  • 2 dl rødvin
  • 500 g sukker
  • 1 stk hel kanel
  • 10 stk hel nellik
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 stk frisk ingefær

Fremgangsmåte

  • Kok opp alt unntatt kirsebærene, avkjøl laken og hell den kald over kirsebærene. La det stå til dagen etter. Sil laken fra, kok den opp, avkjøl og hell den igjen over kirsebærene. La det stå til dagen etter. Kok opp laken ennå en gang, tilsett kirsebærene og gi dem et oppkok i laken.

     

    Fyll kirsebærene med laken på krukke eller glass. Oppbevares kjølig. Kirsebærene er lekkert tilbehør til vilt og annet stekt kjøtt.