Søtpotetpuré og asparges med bakt torskefilet

Med en sylinder av rotgrønnsaker, puré av søtpotet, asparges og spennende tilbehør av kålrot og appelsin klarer du garantert å imponere.
40-60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 800 g torskefilet
  • 100 g salt
  • 1 l vann

Søtpotetpuré

  • 800 g søtpotet
  • 2 ss smør
  • salt og pepper

Asparges

  • 16 grønn frisk asparges
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • litt sitronsaft

Rotfruktsylinder

  • 100 g gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 0,3 purre - ca. 10 cm

Appelsinkålrot

  • 100 g kålrot
  • 5 dl friskpresset appelsinsaft

Fremgangsmåte

Skjær fisken i serveringsstykker. Bland vann og salt og kok opp. Legg fiskestykkene i og la dem trekke 5-8 minutter - avhengig av tykkelse.

Søtpotetpuré:

Skjær søtpotetene i terninger og kok dem møre i vann. Mos dem sammen med smør og ev. litt vann. Smak til med salt og pepper.

Asparges:

Brekk av den nederste delen på stilken, og kok aspargesene i godt saltet vann i 20 sekunder. Vend dem i olivenolje med pepper og sitronsaft.

Rotfruktsylinder:

Skjær grønnsakene i bitte små terninger - 2x2 mm. Stek dem i smør på svak varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Press terningene i en liten stålsylinder (se bildet) og la stå til servering.

Appelsinkålrot:

Skjær kålrot i 1/2 cm tykke skiver og del den deretter i passende biter. Kok kålroten mør i friskpresset appelsinsaft.

En fyldig rødvinssaus til smaker kjempegodt.

 

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 7
Legg til på Min side
Del på Facebook