Ingredienser
Spagettisaus med sellerirot
20-40 min
1 av 5 om dagen
Vær raus med grønnsakene i spagettisausen. Det gir en fin smak og det gjør det lettere å få i seg "5 om dagen». I denne varianten er bønner proteinkilden.
Fremgangsmåte
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Rens og finhakk løk og hvitløk.
- Vask, skrell og riv gulrøtter og sellerirot.
- Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte.
- Tilsett grønnsakene, tomatpuré og oregano.
- Fres godt og tilsett buljongen.
- La sausen koke i ca. 20 minutter.
- Skyll og mos bønnene litt grovt, bruk gjerne en stavmikser. Ha det i sausen i siste kokeminutt.
- Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder og gjerne en hakket rød chili.
- Server sausen med nykokt spagetti eller tagliatelle og et dryss av parmesan eller annen hard ost.