Ingredienser
Strata med spinat og brokkoli
Over 60 min
1 av 5 om dagen
Strata betyr "lagvis med steinarter og jord" i den geologiske terminologien. I gastronomien er strata en amerikansk ovnsrett - lagvis med brød og grønnsaker som bl.a. spinat, brokkoli eller grønnkål. En super måte å få brukt brød- og grønnsakrester på.
Fremgangsmåte
- Skjær brødet i terninger.
- Pisk egg, melk, muskat og sennep sammen, og ha i brødterningene.
- Sett til side.
- Fres løk og hvitløk i olje i en panne.
- Del brokkoli i små biter og ha i pannen. Fres et par minutter til.
- Ha i spinat (som er godt skylt) og fres videre til spinaten faller sammen. Tilsett litt salt og pepper.
- Trekk pannen bort fra platen og avkjøl noen minutter.
- Smør en liten ildfast form.
- Legg i brødblanding, revet ost og grønnsakene lagvis. "Klapp" den godt sammen. Avslutt med litt revet ost på toppen.
- La formen hvile i minimum 30 minutter før den stekes.
- Stel strataen midt i ovnen på 200 grader C i ca. 30 minutter. Den skal være fast og gyllen.