Ingredienser
Sylta chili
Under 20 min
1,5 av 5 om dagen
Sylta chili er ikke bare en smart måte å bevare høstens varme på, det er også en smakfull liten skatt å ha stående i kjøleskapet gjennom vinteren. Den holder seg lenge, ofte flere måneder, så lenge chilien ligger godt dekket i syrlig lake. Og som bonus: Et glass hjemmelaget sylta chili er en enkel, personlig og smakfull julegave til folk som liker litt sting i maten.
Fremgangsmåte
- Kutt opp chili i biter.
- Ha vann, sukker og eddik i en kjele, og varm det opp til sukkeret smelter inn.
- Ha chilibitene, urter og hel pepper på et serilisert glass.
- Hell over eddiklaken slik at alt fylles.
- Sett på lokket og bevar i kjøleskapet.
Om glasset er sterilisert kan den sylta chilien holde seg i 3-6 måneder i kjøleskapet. Du kan sterilisere glass på 100 grader i 10 minutter.