Glasskrukke fylt med syltede grønnsaker, urter og krydder på en treplate. Ferske paprikaer og pepperkorn spredt rundt.

Ingredienser

Sylta chili

Under 20 min
1,5 av 5 om dagen

Sylta chili er ikke bare en smart måte å bevare høstens varme på, det er også en smakfull liten skatt å ha stående i kjøleskapet gjennom vinteren. Den holder seg lenge, ofte flere måneder, så lenge chilien ligger godt dekket i syrlig lake. Og som bonus: Et glass hjemmelaget sylta chili er en enkel, personlig og smakfull julegave til folk som liker litt sting i maten.

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp chili i biter.
  2. Ha vann, sukker og eddik i en kjele, og varm det opp til sukkeret smelter inn.
  3. Ha chilibitene, urter og hel pepper på et serilisert glass.
  4. Hell over eddiklaken slik at alt fylles.
  5. Sett på lokket og bevar i kjøleskapet.

Om glasset er sterilisert kan den sylta chilien holde seg i 3-6 måneder i kjøleskapet. Du kan sterilisere glass på 100 grader i 10 minutter. 

Hvor godt likte du oppskriften?