Syrlige spinatlinser

Server spinatlinsene som en egen kveldsrett med godt brød til eller som en salat ved siden av middagen.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 l vann
  • 50 g grønne linser
  • 1 ss olivenolje
  • 250 g frisk spinat - godt vasket
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 finhakket løk
  • saften av 0,5 sitron
  • 2 dl hakket frisk basilikum
  • litt salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skyll linsene godt i kaldt vann før de kokes. De kan gjerne bløtlegges en time på forhånd, noe som forkorter koketiden.
  2. Kok linsene på svak varme til de er møre - 10-15 minutter. Hell av vannet. Bruker du ferdig utvannede linser fra boks så må også disse skylles godt.
  3. Ha olivenolje i en varm panne. Tilsett hvitløk og løk og fres det blankt.
  4. Ha i vasket spinat og basilikum, og rør forsiktig til spinaten faller sammen.
  5. Tilsett sitronsaft og linser, og rør rundt.
  6. Smak til med pepper og litt salt.
Sist oppdatert 25. april 2017
Liker 18
Legg til på Min side
Del på Facebook