Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i båter.

    Rens og hakk løken og kok den mør med saltet i halvparten av eddiken.

    Rens chilien for frø og hinner og hakk den fint.

    Rør inn eplebåter, chili, ingefær og resten av eddiken i løken, og kok blandingen under lokk til eplene er møre. Rør av og til.

    Rør inn sukkeret og kok chutneyen videre til den er fyldig.

    Fyll chutney på små glass som skrues til med det samme.

INGREDIENSER

  • 1 kg eple
  • 2 stk løk
  • 2 dl eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 1 stk rød chili
  • 1 ts malt ingefær
  • 350 g sukker

Fremgangsmåte

  • Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i båter.

    Rens og hakk løken og kok den mør med saltet i halvparten av eddiken.

    Rens chilien for frø og hinner og hakk den fint.

    Rør inn eplebåter, chili, ingefær og resten av eddiken i løken, og kok blandingen under lokk til eplene er møre. Rør av og til.

    Rør inn sukkeret og kok chutneyen videre til den er fyldig.

    Fyll chutney på små glass som skrues til med det samme.