Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Ha potetskiver, løk og hvitløk i en kjele med tykk bunn. Hell over melk, matfløte og la det koke i ca. 15 minutter eller til potetene begynner å kjennes myke. Smak til med salt og pepper.

    Ha potetskivene og kremsausen over i en ildfast form. Dryss over osten og gratiner i ovn på 225 °C i ca. 10 minutter til osten er gyllen. Dryss over hakket kruspersille ved servering.

    Lag gjerne fløtegratinerte poteter i små porsjonsformer.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 600 g skrelt og skivet potet
  • 1 stk løk i skiver
  • 2 båt hvitløk - presset
  • 2 dl melk
  • 2 dl matfløte
  • salt og pepper etter smak
  • 1 dl revet hvitost
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Ha potetskiver, løk og hvitløk i en kjele med tykk bunn. Hell over melk, matfløte og la det koke i ca. 15 minutter eller til potetene begynner å kjennes myke. Smak til med salt og pepper.

    Ha potetskivene og kremsausen over i en ildfast form. Dryss over osten og gratiner i ovn på 225 °C i ca. 10 minutter til osten er gyllen. Dryss over hakket kruspersille ved servering.

    Lag gjerne fløtegratinerte poteter i små porsjonsformer.