Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Varm ovnen til 180°C.

    Vask gresskaret godt. Om du bruker hokkaido-gresskar, kan du gjerne beholde skallet på.

    Del gresskaret i to og skrap ut kjernene. Ta vare på kjernene, for disse skal brukes. Del gresskar i strimler på langs og så i staver.

    Bland stavene med finhakket hvitløk, litt salt, nykvernet pepper og valnøttolje.

    Bak gresskarstavene i ovn til de er møre og lekre i fargen, ca. 20 minutter.

    Serveres gjerne med ristede gresskarkjerner som tilbehør til middag, eller rett og slett som snacks.

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • ½ stk gresskar (ca. 400 g)
  • 2 ss valnøttolje
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Varm ovnen til 180°C.

    Vask gresskaret godt. Om du bruker hokkaido-gresskar, kan du gjerne beholde skallet på.

    Del gresskaret i to og skrap ut kjernene. Ta vare på kjernene, for disse skal brukes. Del gresskar i strimler på langs og så i staver.

    Bland stavene med finhakket hvitløk, litt salt, nykvernet pepper og valnøttolje.

    Bak gresskarstavene i ovn til de er møre og lekre i fargen, ca. 20 minutter.

    Serveres gjerne med ristede gresskarkjerner som tilbehør til middag, eller rett og slett som snacks.