Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell og del gulrøttene i biter og ha dem over i en kjele. Hell på vann til gulrøttene er dekket.

    Kok opp, og la det koke på svak varme til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter.

    Sil av vannet og la gulrøttene dampe i noen minutter.

    Varm matfløte, olivenolje, appelsinsaft og appelsinskall på svak varme og hell det over gulrøttene mens du moser. La det gjerne være litt biter i mosen.

    Du kan også bruke stavmikser eller blender dersom du ønsker en glattere gulrotmos.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 800 g gulrot
  • revet skall av ¼ stk godt vasket appelsin
  • 2 ss lett matfløte
  • 1 ss olivenolje
  • saften av ½ stk appelsin

Fremgangsmåte

  • Skrell og del gulrøttene i biter og ha dem over i en kjele. Hell på vann til gulrøttene er dekket.

    Kok opp, og la det koke på svak varme til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter.

    Sil av vannet og la gulrøttene dampe i noen minutter.

    Varm matfløte, olivenolje, appelsinsaft og appelsinskall på svak varme og hell det over gulrøttene mens du moser. La det gjerne være litt biter i mosen.

    Du kan også bruke stavmikser eller blender dersom du ønsker en glattere gulrotmos.