Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Fres løk og hvitløk blank i olje i en kjele.

    Ha i resten av ingrediensene, og la sausen småkoke i ca. 45 minutter til den tykner.

    Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin og kjær sausen helt glatt. Om du ønsker, så kan du passere den gjennom en fin sil for å få den glattere.

    Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.

    Synes du ketchupen er litt tynn, så kan du koke den litt til.

    Hell ketchupen på rene, varme og tørre glass eller flasker og skru på lokk med en gang.

    Avkjøl helt.

    Ketchupen er holdbar i minst en måned om den oppbevares kaldt i kjøleskap.

Du kan gjerne variere med flere grønnsaker. Sellerirot og fennikel (kokt i biter sammen med tomatene) gir en super smak til ketchup. Ønsker du en sterkere smak så tilsettes litt kajennepepper og/eller chilipulver.

INGREDIENSER

  • ½ stk finhakket rød chili
  • 3 stk løk i grove biter
  • 1 båt hvitløk - knust og hakket
  • 3 ss soyaolje
  • 1 kg godt moden tomat i grove biter
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 150 g sukker
  • 4 ss tomatpuré
  • 4 ss eplecidereddik
Hjemmelaget tomatketchup

Fremgangsmåte

  • Fres løk og hvitløk blank i olje i en kjele.

    Ha i resten av ingrediensene, og la sausen småkoke i ca. 45 minutter til den tykner.

    Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin og kjær sausen helt glatt. Om du ønsker, så kan du passere den gjennom en fin sil for å få den glattere.

    Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.

    Synes du ketchupen er litt tynn, så kan du koke den litt til.

    Hell ketchupen på rene, varme og tørre glass eller flasker og skru på lokk med en gang.

    Avkjøl helt.

    Ketchupen er holdbar i minst en måned om den oppbevares kaldt i kjøleskap.

Du kan gjerne variere med flere grønnsaker. Sellerirot og fennikel (kokt i biter sammen med tomatene) gir en super smak til ketchup. Ønsker du en sterkere smak så tilsettes litt kajennepepper og/eller chilipulver.