Tomatmuffins

Bak deg deilige muffins med tomater når du har lyst på noe godt. De er også deilige som tilbehør til supper eller gryteretter, og lure f.eks. til å ta med i sekken på søndagsturen.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 egg
  • 0,5 dl rapsolje
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ss honning
  • 1 ts salt
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl hvetemel
  • 1,5 dl sammalt hvete, fin
  • 5 soltørkede tomater i olje
  • 10 rød cherrytomat - eller andre småtomater

Fremgangsmåte

Pisk sammen eggene og tilsett olje, yoghurt og honning.

Bland sammen salt, bakepulver, hvetemel og sammalt hvetemel og rør i deigen.

Finhakk de soltørkede tomatene og skjær cherrytomatene i mindre biter. Rør dette inn i deigen.

Fyll muffinsformer 2/3 fulle med deigen og sett formene på stekeplaten.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.

Avkjøl på rist og spis muffinsene nystekte - gjerne som tilbehør til supper eller gryteretter.

Denne porsjonen gir ca. 12 muffins.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 15
Legg til på Min side
Del på Facebook