Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp sukkerlake og la morellene koke i laken ca. 10 min. Sett kjelen kjølig i et døgn.

    Sil bærene fra og kok saften videre til den er tyktflytende. Ta morellene tilbake i saften og kok igjen opp.

    Skum godt av og fyll syltetøyet over på rene, varme glass. Fyll glassene fulle og lukk straks.

INGREDIENSER

  • kg steinfrie moreller
  • 5 dl sukker
  • 1 dl vann

Fremgangsmåte

  • Kok opp sukkerlake og la morellene koke i laken ca. 10 min. Sett kjelen kjølig i et døgn.

    Sil bærene fra og kok saften videre til den er tyktflytende. Ta morellene tilbake i saften og kok igjen opp.

    Skum godt av og fyll syltetøyet over på rene, varme glass. Fyll glassene fulle og lukk straks.