Sursyltede kirsebær

Sursyltede kirsebær passer utmerket til vilt og annet stekt kjøtt, og er et godt alternativ til rørte tyttebær.
Over 60 min
3 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg kirsebær
  • 3 dl eddik, 7 %
  • 2 dl rødvin
  • 500 g sukker
  • 1 hel kanel
  • 10 hel nellik
  • 1 laurbærblad
  • 1 frisk ingefær

Fremgangsmåte

Kok opp alt unntatt kirsebærene, avkjøl laken og hell den kald over kirsebærene.

La det stå til dagen etter.

Sil laken fra, kok den opp, avkjøl og hell den igjen over kirsebærene. La det stå til dagen etter.

Kok opp laken ennå en gang, tilsett kirsebærene og gi dem et oppkok i laken.

Fyll kirsebærene med laken på krukke eller glass.

Oppbevares kjølig.

Kirsebærene er lekkert tilbehør til vilt og annet stekt kjøtt.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 11
Legg til på Min side
Del på Facebook