Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Begynn med å flå plommene. Fjern skall og steinene. Skjær plommene i mindre biter.

    Skåld mandlene og fjern skallet.

    Rør plommene og krydderet sammen i en kjele og kok i 10 minutter under omrøring.

    Tilsett syltesukker og mandler og kok i ytterligere 2 - 3 minutter. Ta kjelen av platen og skum godt.

    Hell syltetøyet over på varme, rene glass. Skru på lokk.

    Oppbevares mørkt og kjølig.

INGREDIENSER

  • kg plomme
  • 4 dl syltesukker
  • 2 stk hel kanel
  • 4 stk stjerneanis
  • 200 g skåldede mandler

Fremgangsmåte

  • Begynn med å flå plommene. Fjern skall og steinene. Skjær plommene i mindre biter.

    Skåld mandlene og fjern skallet.

    Rør plommene og krydderet sammen i en kjele og kok i 10 minutter under omrøring.

    Tilsett syltesukker og mandler og kok i ytterligere 2 - 3 minutter. Ta kjelen av platen og skum godt.

    Hell syltetøyet over på varme, rene glass. Skru på lokk.

    Oppbevares mørkt og kjølig.