Tomat- og linsegryte

En sunn og proteinrik gryterett med bl.a. tomater, linser, gulrot og sellerirot. Ideell for vegetarianeren, og for alle andre.
40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 sjalottløk
  • 2 ss olje
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 plommetomat skåret i biter
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 0,5 l grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 500 g røde linser
  • 100 g gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 50 g sukkererter
  • 50 g aspargesbønner
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. Finhakk sjalottløken og fres den blank i en kjele.
  2. Skjær plommetomater i biter. Tilsett tomatpuré. Når løken er blank og tomatpureen begynner å bli litt mørk, tilsettes plommetomatene og de hermetiske tomatene.
  3. Kok opp, tilsett buljong og kok opp på nytt.
  4. La gryten småputre i 15 minutter, mens du skjærer gulrot og sellerirot i fine terninger.
  5. Skyll linsene godt i kaldt vann og ta de og grønnsakterningene over i kjelen.
  6. Småkok videre i 15-20 minutter til linsene er myke.
  7. Tilsett deretter aspargesbønner og sukkererter.
  8. Om gryten er blitt litt tørr, så spe med litt mer buljong.
  9. Smak til med salt og pepper.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook