Tomat- og linsegryte

En sunn og proteinrik gryterett med bl.a. tomater, linser, gulrot og sellerirot. Denne gryten er en populær vegetarrett.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

 

  1. Finhakk sjalottløken og fres den blank i en kjele. Tilsett tomatpuré.
  2. Rens gulrot og sellerirot og skjær dem i små terninger. Ha dem i kjelen.
  3. Skjær plommetomater i biter og ha de i kjelen sammen med hermetiske tomater.
  4. Kok opp, tilsett buljong.
  5. La gryten småputre i 10-12 minutter.
  6. Skyll linsene godt i kaldt vann.
  7. Del cherrytomatene i to og ha dem i kjelen sammen med linsene.
  8. Småkok videre noen minutter til cherrytomatene og linsene er gjennomvarme.
  9. Om gryten er blitt litt tørr, spe med litt mer buljong.
  10. Smak til med salt og pepper.
  11. Server med et dryss av finhakket persille og noen basilikumblader.
Legg til på Min side
Del på Facebook