Ingredienser
Tørkede plommeskiver
Over 60 min
Lag ditt eget godteri av plommer. Supert som snacks og nydelig i frokostblanding, kaker og sauser. Kan gjerne brukes i bakst i stedet for rosiner. Enkelt å lage, men du må sette av litt tid.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 80 grader.
- Skyll og tørk plommene.
- Del dem på midten og ta ut steinen. Brukt evt en kniv om steinen sitter fast. Det er fint om plommene ikke er for myke.
- Skjær plommene i så tynne skiver du kan. Om du har en mandolin så bruk den.
- Legg skivene utover et smurt bakepapir på et stekebrett. Sett dette i ovnen.
- Tørk på 80 grader i 30 minutter. Skru ned temperaturen til 40-50 grader. La plommeskivene stå i ovnen til de skrumper inn og blir tørre. Det kan ta mange timer. Beregne 4-8 timer. Det kommer an på hvor tynne skivene er og hvor modne de er.
- Oppbevar tørket plommer på tette glass.
En smart måte å oppbevare frukten om du har tilgang på masse plommer i sesongen.