Vannmelon

I vannmelon sitter kjernene i fruktkjøttet hvis den ikke er stenfri. Vannmelon kommer opprinnelig fra Afrika der den fortsatt vokser vilt. Den dyrkes i dag i flere av landene rundt Middelhavet.

I vannmelon sitter kjernene i fruktkjøttet hvis den ikke er stenfri. Vannmelon kommer opprinnelig fra Afrika der den fortsatt vokser vilt. Den dyrkes i dag i flere av landene rundt Middelhavet. Vannmelon finnes i flere varianter, farger og fasonger. Mest vanlig er rund vannmelon med rødt fruktkjøtt, men det finnes også gul vannmelon. Det finnes vannmelon som er uten kjerner i fruktkjøttet. Dette er en meget populær variant hos forbrukere. Vannmelon er vanligvis på 3 - 4 kilo, men kan også forekomme meget større. Fruktkjøttet beskrives som sprøtt, svært saftig, mildt og litt syrlig.

Vannmelon er en sommervare og brukes ofte i retter som knyttes til sommer og varme. Den kan deles på flere måter enten i mindre båter eller i større båter som igjen skjæres i skiver elleri stor og små terninger. Den er en god tørsteslukker. Server vannmelon til sommersalat, naturell som en forfriskning eller som dessert alene eller i fruktsalat. Den er også nydelig i fruktbowler. Skiver av vannmelon kan gjerne grilles.

Vannmelonstenene kan spises. Rist dem i en varm panne og spis dem som snacks eller ha dem i salaten.

Steinfri rød vannmelon er en nyere variant fremavlet på 90-tallet. Fast, frisk og sprø i konsistensen og rik på smak. God og leskende og lett å spise.

Steinfri gul vannmelon er fast, frisk og sprø i konsistensen. Lik den røde på smak. Sterk gul i fruktkjøttet.

 

Bruksområde

Vannmelon er en sommervare og brukes ofte i retter som knyttes til sommer og varme. Den kan deles på flere måter enten i mindre båter eller i større båter som igjen skjæres i skiver. Den er en god tørsteslukker. Vannmelon er også velegnet kuttet i biter til sommersalat, naturell som en forfriskning eller som dessert alene eller i fruktsalat. Den kan også brukes til fruktbowler.

 

Egenskaper

Vannmelon har lavt energi - og fettinnhold. Den er også svært leskende og god som mellommåltid.

 

Kvalitetskrav

Vannmelon skal ha et hardt og helt skall uten rynker eller sprekker. Skallet er mørkegrønt med eller uten lysere markeringer.

Næringstabell

Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
Vann
90 g
Kilojoule
150 KJ
Kilokalorier
35 Kcal
Protein
0,8 g
Karbohydrat
7,6 g
Fett
0,1 g
Norsk
Meloner
Latin
Cucumis melo
Engelsk
Melon
Tysk
Melone
Fransk
Melon
Spansk
Melón
Italiensk
Melone