Produktbilde paprika

Derfor bør du spise paprika

Ta ordentlig i med pynten på brødskiva. Paprika inneholder tre ganger så mye C-vitamin som appelsiner!

All paprika begynner som grønn. Noen forblir grønne, mens andre skifter farge til rød, gul, orange, hvit eller mørk fiolett. Grønn paprika er som regel billigst, siden den tar kortest tid å dyrke fram.

Rød paprika inneholder tre ganger så mye C-vitamin som appelsin, mens den grønne inneholder dobbelt så mye. For vitaminenes del er det best å spise frukten rå. Noe av næringsinnholdet går tapt ved steking og koking.

Spis litt paprika hver dag!
C-vitamin lagres ikke i kroppen. Derfor trenger vi jevnlig tilførsel, helst hver dag. Et par rause paprikaringer på gulostskiva er altså ingen dum idé. Paprika er også godt i salater, gryteretter, stuinger og wok - og kan fylles med det du liker og gratineres i ovnen.

Både jernopptaket og fettforbrenningen henger sammen med et tilstrekkelig inntak av vitamin C. Det er viktig for kroppens bindevev og bidrar til å nøytralisere frie radikaler.

Paprika inneholder også mye A-vitamin, som er viktig for syn, hud og slimhinner.


Kilde: NRK Puls