Hopp til innhold

Artikler og temaer

 1. Pannekakewraps i matboks med frukt og grønt ved siden av

  NM i sunn fastfood

  Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer hvert år konkurransen NM i sunn fastfood. Målet er å sette søkelyset på maten som tilbys til folk i farta. I 2019 løper konkurransen fra 17. juni til 20. august.

 2. Fra boken Førsteklasses - illustrasjonsbilde

  Frukt og grønnsaker kan forebygge flere krefttyper

  I dag har vi god kunnskap om hvordan levevanene våre kan påvirke risikoen for kreft. Et kosthold i tråd med kostrådene, og med et høyt og variert inntak av frukt og grønnsaker, kan redusere risikoen for en rekke krefttyper.

 3. Oppkuttet frukt og grønt i bakker

  Skolebarn trenger en fruktpause

  Skoledagen er lang. Barna er vant med en fruktpause fra barnehagen. En anledning til å fylle på ny energi og å roe ned rundt bordet. Å kose seg sammen med andre med en fruktpause er positivt for både miljøet og konsentrasjonen.

 4. Samlebilde av forskjellige tomatsorter

  Derfor elsker vi tomater

  Tomater spiller hovedrollen i flere av våre favorittretter. Den smaker godt og er i tillegg svært næringsrik og har virkelig fortjent sin plass i kostholdet vårt. Et høyt og variert inntak av grønnsaker og frukt kan bidra til å forebygge en rekke kreftformer.

 5. Fra boken Førsteklasses - oppslagsbilde poteter

  Den norske potetdagen

  Onsdag 2. oktober feirer vi den norske potetdagen for første gang. Dette skal bli en merkedag for å sette fokus på alt det positive omkring poteten. Den er sunn, anvendelig i mange slags retter, rimelig og ikke minst bærekraftig. Potet er egnet å dyrke i hele landet, og den tåler godt lagring. Poteten fortjener ny heltestatus.

 6. Koking og damping av grønnsaker i kjele

  Hvordan bevare vitaminene ved tilbereding?

  Vannløselige vitaminer, spesielt vitamin C, er sårbare vitaminer som lett reduseres ved matlagning. Det kan derfor være lurt å lære seg hvilke tilberedningsmåter som best bevarer vitaminene i frukt og grønnsaker.

 7. Grillspyd, rivesuppe og bananer på bålpanne

  Bålforbud i påsken - hva med mat på båtpanne?

  Mange forbinder påskeferie med pølser på bål. I år faller imidlertid påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål. Men har du en grill eller en bålpanne i hagen hjemme eller på hytta kan dere lage mye god mat ute.

 8. Fristende fruktfat med oppkuttet frukt og bær.

  Det beste påskegodtet

  I påsken skal vi kose oss hver dag. Et fat med oppkuttet frukt og bær er fristende, fargerikt og godt, og gir deg mange gode næringsstoffer samtidig som du koser deg. Da er det også plass til en liten sjokoladebit eller en kokosbolle på fatet av og til.