Forskjellige smoothie bowls - fristende frokost

Smoothie bowl

Den opprinnelige smoothien har utviklet seg til å bli en helt ny type rett, nemlig smoothie bowl, eller smoothiebolle på norsk. Smoothie bowl er en litt tykkere smoothie servert i skål, toppet med fargerike kreasjoner av frukt, bær, nøtter, frø eller det fantasien og smaken din måtte finne på. Smoothiebolle spises med skje, passer like godt til frokost som dessert eller kvelds, og er virkelig en opplevelse for deg som også spiser med øynene.

Toppingen spiller hovedrollen

I en smoothiebolle er det toppingen som har hovedrollen og setter prikken over i’en. Smoothiebolle et godt og mettende måltid med flotte farger, deilige smaker og masse næringsstoffer. Selv om smoothiebollen ser svært så imponerende ut, er den enkel og rask å lage.

Slik lager du smoothiebolle

For å lage en smoothiebolle tar du utangspunkt i en smoothieoppskrift. Lag gjerne smoothien litt tykkere ved å ha mindre væske enn du ville hatt i en vanlig smoothie. Utgangspunktet for selve smoothien er fryste bær eller frukt, friske grønnsaker og juice. Bruk gjerne banan for ekstra sødme og fylde. Lag først smoothien med stavmikser eller i en blender, hell den over i en skål og topp med det du måtte ønske. Ta utgangspunkt i friske bær og oppkuttet frukt som setter farger på smoothiesbollen sammen med for eksempel nøtter, frø, kokosflak eller hakket sjokolade om den skal være en dessert.

Smoothiebolle som komplett måltid

Ønsker du en mer mettende variant kan du tilsette en proteinkilde som avokado, melk eller yoghurt i selve smoothien. For å få inn litt av det sunne fettet kan du også bruke en spiseskje nøytral olje, som rapsolje, avokado, nøtter eller frø.

Les mer