Grillet ananas med bringebær i hvit form

Dessert på grillen

Noe av det beste med et hyggelig grillmåltid er desserten. Og en deilig dessert kan også grilles. All frukt kan grilles, og lune frukter og varme bær smaker utrolig godt. Her finner du noen av våre favoritter.

Oppskrifter frukt på grillen

Grillet banan med sjokolade og nøtter

Lag et langsgående snitt i skallet på bananen. Legg hakkede sjokoladebilder i snittet og pakk bananen inn i folie. Etter et par minutter på grillen er bananen varm og sjokoladen smeltet. Strø på litt hakkede nøtter og kos i vei.

Grillet frisk ananas

Fjern skallet på ananasen og skjær den i skiver. Legg skivene rett på grillen eller smør litt honning på skivene før du griller dem. Grilles raskt på hver side. Grillet ananas smaker godt sammen med bringebær eller is. Prøv også grillet ananas sammen med en god blåmuggost.

Grillet fersken eller nektarin

Fersken blir utrolig god når den er grillet, og sammen med vaniljeis og sitronmelisse, vil den gjøre susen både for små og store etter et godt grillmåltid. Del fersken eller nektarin i to og fjern steinen. Smør litt olje på snittflaten, gjerne valnøttolje. Grilles i et par minutter med snittflaten ned.

Grillet eple- og rabarbrakompott

Lag en deilig lun dessert ved å pakke eplebåter og rabarbrabiter i folie. Her kan man også dryppe over noen dråper likør.

Grillet fruktsalat

Eple, mango og fersken blir en deilig grillet fruktsalat. Du kan også bruke banan og ananas eller din egen favorittfrukt.

Grillede lune bær

Legg blåbær og bringebær på et ark folie med 2 spiseskjeer eplejuice eller likør. Pakk godt inn og la pakken ligge på grillen i 5-6 minutter.

Dessert på grillen

Desserter fra grillen