Potetgryte thai

Fem nyttårsforsetter

Vi gjør det hvert år. Begynner det nye året med forsetter, som å spise sunnere og trene mer. Så går det en liten stund før man oppdager at det kanskje var i overkant optimistiske mål en hadde satt seg, og så dropper man ut en gang mot vårparten. Men ikke i år, for nå skal vi gi deg noen super-enkle grønne forsetter du vil elske å følge - og elske å holde. Finn din favoritt og kom i gang.

1. Start dagen med en grønn smoothie.

Grønn smoothie er basert på 1 del grønne blader, som spinat, 1 del væske og 2 deler grønnsak, frukt eller bær, som avokado, jordbær eller banan.

Grønn smoothie er en enkel måte å krysse av for 1 av «5 om dagen» på. Og en herlig oppkvikker på morgenen. Du vil merke det  på hele kroppen, og ikke minst på huden og humøret når kroppen får mer av de næringstoffene den faktisk trenger.

Smoothie med spinat, lime og banen

2. Ha grønnsaker til hvert måltid.

Ingen måltider uten grønnsaker - la grønnsaker bli en naturlig del av alle måltider. Frokost - lunsj - middag - kveldskos kan alle fylles med masse fargerike grønnsaker.

3. Innfør restesuppe på torsdager.

Rydd alle grønnsaksrester ut av kjøleskapet, kutt dem opp og kok dem sammen med vann og buljong, mos med stavmikser og vips så har du deilig suppe til middag - og ryddig kjøleskap.

Thailandsk potetgryte

4. La grønnsakene bestemme middagsmenyen.

«Hva skal vi ha til middag i dag?» er et av de vanligste spørsmålene vi stiller oss hver dag. Og de fleste av oss begynner da å tenke «Skal vi ha fisk eller kjøtt?». Snu om på det og ta utgangspunkt i grønnsaken og  se hva som passer til den. Fennikel passer for eksempel supert til laks. Velger du blomkål åpner det opp for både suppe, mos og grateng.

Blomkålkrem

5. Grønn mandag.

Gå for en lett og god start på uken med grønnsakmiddag hver mandag. Det er utrolig mye gode smaker i grønnsakretter, i tillegg  til at man gjør både helsen og miljøet en tjeneste.

Tomat- og løkpai

Les mer