Halve tallerken til alle dagens måltider

Det er enkelt og smart å fylle halve tallerkenen med grønnsaker, frukt eller bær - til alle dagens måltider. I tillegg til å se godt ut, smaker det godt og gjør godt.

Halve tallerken til alle dagens måltider

De aller fleste av oss spiser i dag for lite grønnsaker, frukt og bær i løpet av dagen. Her gir vi tips til hvordan du kan spise litt mer grønt i hverdagen.

Spis mer grønnsaker, bær og frukt til frokost:

Kroppen trenger en god start på dagen. Mange mener frokosten er dagens viktigste måltid. Start dagen med litt mer frukt, bær og grønnsaker. Legg elpebiter og bær på frokostgrøt eller frokostblanding. Spiser du brødskiver til frokost så vær raus med skiver av agurk, tomat og paprika. Og er du typen som ikke er så glad i å spise frokost, så kan du prøve å drikke en smoothie med mye frukt, bær og grønnsaker.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no/fotograf Synøve Dreyer

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no/fotograf Synøve Dreyer

 

Halve tallerken også til lunsj og i matpakken:

Matpakken og lunsjens oppgave er å gi påfyll til kropp og hode slik at du har energi til alle dagens gjøremål. Fyller du halve tallerken med grønt også til lunsj får du i deg det du trenger.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

 

Spis halve tallerken til middag:

Uansett hva du skal ha til middag, så er det et lurt tips å fylle halve tallerken med grønt. Det gjør middagen sunnere og du blir i tillegg god og mett. Se etter sesongens råvarer i butikken. Vi har tips om hvor lett det er å fylle halve tallerken med grønt til middag: Sånn fyller du halve tallerken med grønt

Husk å fylle halvetallerken med grønt også til pizzaen. Lag for eksempel en deilig salat.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Snack mer frukt og grønt:

Kutt opp og det blir spist opp! Når vi kutter opp frukt og grønnsaker så spiser vi mer. Frukt, bær og grønnsaker er sunn snacks som går fort unna når du setter det på bordet. Prøv et fat med frukt og grønt neste gang familien er fysen på noe godt på kvelden. Et godt tips er å ha litt oppkuttet snacksgrønt tilgjengelig i kjøleskapet, da er det lett for store og små å forskyne seg når de har lyst på noe godt.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no