Frukt og bær som smågodt.

Naturens eget godteri

Det kan være en god vane å avslutte middagen med en søt og frisk dessert. Frukt har en naturlig sødme og egner seg godt til både hverdag og fest. Vi kan gjerne si at frukt og bær er naturens eget godteri.

Sunn snacks

Kostrådet 5 om dagen anbefaler at to av dagens porsjoner er frukt og bær. Frukt og bær inneholder naturlig fruktsukker, i tillegg til fiber, vitaminer og vann. Det smaker godt og er sunt og godt for kroppen.  Vitamin C er et vannløselig vitamin som ikke lagres i kroppen, og derfor trenger vi påfyll hver dag. Frukt, bær og grønnsaker er vår viktigste kilde til vitamin C i kostholdet. Et variert inntak av både frukt, bær og grønnsaker er gunstig for helsen vår.

En perfekt hverdagsdessert

Den enkleste hverdagsdesserten er frisk frukt. Alle liker frukt og alle liker et deilig fruktfat med oppskåret frukt. En tommelfingerregel kan være å beregne en middels stor frukt pr. person, noe mindre til små barn. Bruk sesongens beste frukt, og forsøk å velge frukter med ulike farger. Vil du gjøre det enda mer spennende kan frukten tres på spyd.

Spiser vi frukt og grønt i alle regnbuens farger får vi i oss alle de gode vitaminene vi trenger.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Frukt og bær er lett å spise på farten

En frukt er et perfekt mellommåltid. Blir det lenge mellom lunsj og middag ta en banen eller et eple. De er ferdig pakket og klar til bruk. Smaker godt og gir god energi til neste måltid.

Er du fysen på noe godt til kvelds? Frukt og bær kan spise som de er eller du kan lage en deilig smoothie, som både smaker godt og metter.

Se alle våre beste smoothieoppskrifter

Kutt opp frukt og grønt